В Европа се появи изключително евтин електромобил. Миниатюрната градска кола е евтина

...
В Европа се появи изключително евтин електромобил. Миниатюрната градска кола е евтина
Коментари Харесай

Супер бюджетен електромобил от 700 евро се появи на европейския пазар СНИМКИ

В Европа се появи извънредно на ниска цена електрически автомобил. Миниатюрната градска кола е евтина опция на Smart, информира Bild.

Новият Elaris Pio (по-рано моделът носи названието Zhidou D2) е дело на китайската компания Jiangsu Jintan Changdanghu. Не толкоз от дълго време тя оказа помощ на световноизвестна германска верига супермаркети да сътвори своя лична електрическа кола.

Именно в Германия Pio направи своя дебют.

Електрическата кола Elaris Pio е стилен хечбек с три порти с дължина единствено 2810 мм. Има елементарен дизайн с огромен ъгъл на надолнище на предното стъкло, капковидни фарове и необятна решетка.

Салонът е двуместен, а също по този начин е получил цифров приборен панел и 8,3-инчов сензорен екран. Оборудването на Elaris Pio включва климатик, камера за задно виждане и ABS.

Китайският електромобил е оборудван с мотор с мощ 49 конски сили и батерия с мощ 27 кВтч. Той форсира до 105 км/ч и има пробег от 255 км след зареждане.

Цената на Elaris Pio в Европа стартира от 15 469 евро. Но в Германия, да вземем за пример, колата не се продава, а се дава на лизинг за 2 години. Предплащането е 4500 евро, само че сумата се компенсира напълно от страната със дотация за електрически автомобили.

Тоест за лизинг е нужно да се внася само месечна вноска – 29 евро за юридически лица и 78 евро – за физически лица. За две години е надлежно 696 и 1872 евро. Единственото изискване е пробегът да не надвишава 10 000 км годишно, в противоположен случай ще би трябвало да се доплаща. 

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР